Ik vertrek naar Spanje - emigreren naar Andalusië

Ik vertrek – een nieuw leven onder de zon

… of hoe we in ons droomboetiekhotel in Andalusië terecht zijn gekomen …

Ik vertrek of te wel emigreren naar Spanje!

Een man, een woord … een familie in chaos en nog heel ver van “Ik vertrek naar Spanje”!

“Luister eens … Over mijn pensioen …”, onderbrak mijn vader het gesprek aan de eettafel een van deze avonden, “Hoe zit het met dat idee van een hotel in Zuid-Frankrijk?”

Let the chaos begin – ik vertrek naar Andalusie

Het begon allemaal met een droom uit mijn kinderjaren: een klein hotel bezitten in Zuid-Frankrijk. Ik kon het me perfect voorstellen met veel leuke gasten om te ontvangen, omringd door kippen, varkens, geiten, honden, katten, en noem maar op. Mijn vader deelde die droom altijd met me, maar dan met wat minder dieren. We hadden samen een klaar en duidelijk beeld in uitbundige kleuren van een klein, heerlijk hotel op “de boerenbuiten”.

Het leven ging voort en ik groeide op. Lange tijd bleef het heel gewoon bij een droom. Dat was ook begrijpelijk, want mijn vader stond aan het hoofd van zijn eigen expeditiebedrijf en ik werd eigenaar van een wijnwinkel.

Totdat de dag naderde dat mijn vader met pensioen zou gaan. Wat zou hij doen met zijn vrije tijd, vroeg hij zich af. Het werd een onderwerp dat we vaak en lang besproken rond de familietafel. Hij zag het alvast niet zitten om zijn derde jeugd door te brengen languit liggend op de zetel. Dat liet hij ons ook heel duidelijk weten.

En dus stelde hij DE vraag die het leven van twee gezinnen voorgoed zou veranderen

Meer dan die vraag hadden mijn vader en ik niet nodig. We pikten onmiddellijk de draad weer op van lang geleden en doken halsoverkop in de nieuwe toekomstplannen.
Noch mijn moeder, noch mijn man kreeg de kans om bezwaar in te brengen.

Ik vertrek naar Andalusië

Tenslotte werd het geen Frankrijk, maar besloten wij om te emigreren naar Andalusië.

Het onroerend goed was daar veel te duur, de wetgeving een nachtmerrie, en ook het weer kon ons niet bekoren. Dus gingen we op zoek naar een alternatief en we ontdekten Andalusië als “een streek waar je het ganse jaar door van goed weer kan genieten”.

Een zoektocht volgde naar een geschikte plek, maar die leek wel eindeloos. Wat we vonden, was ofwel te klein, te groot, te ver weg van het nodige comfort, vrijwel onbereikbaar of met een belachelijk klein zwembad. Daar kwam nog bij dat we met zijn vieren aan het zoeken waren en dat elk van ons andere voorstellingen had van de ideale locatie. Het leek een onmogelijke taak …

En toen vonden we het!

Onze thuis in Almeria

Wat trok ons onmiddellijk aan in deze plek? In de eerste plaats waren daar al die mooie, ongerepte stranden, de indrukwekkende bergen en de natuur die tussen beide ligt. Hier konden we tegelijkertijd actief zijn en luieren; ook dat sprak ons aan.

Hier vind je het natuurpark van Cabo de Gata, de enige echte woestijn van Europa in Tabernas, de grotten van Sorbas, de wijnregio’s van de Rio de Andarax en de Rio de Almanzora, olijfolie, Spaanse ham, kaas, vis, fruit en groenten …

We werden smoorverliefd. Toen we een bod deden, maakten we ons wijs dat daarmee het ergste achter de rug was.

We hadden echter geen idee wat ons nog allemaal te wachten stond. Er volgde een zenuwslopende wachttijd met verhitte discussies, tranen, ruzie, bijleggen, misverstanden en afspraken. Angst en twijfel sloegen toe, en iedereen lag met zijn gevoelens in de knoop. Voor onze beide gezinnen was dit de grootste en moeilijkste uitdaging ooit.

Geloof me gerust. Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost om een vervallen cortijo om te vormen tot het juweel dat het vandaag is. Maar dat was het waard, dubbel en dwars.

Ik vertrek – hoe is het nu met ons?

Het verhaal van onze droom heeft dus een goed einde. We wonen nu op een prachtige plek die perfect is voor onze gasten, waar ze een echt relaxte vakantie kunnen doorbrengen.

Wil je de rest van de story te weten komen? Over het verhuis, de problemen tijdens de renovatie en alle andere obstakels op ons pad? Kom ons bezoeken en we vertellen het in geuren en kleuren!
We kunnen nauwelijks wachten om je te ontmoeten en je onze Cortijo El Sarmiento te tonen:
Jouw luxe B&B in Andalusië.

Tot binnenkort!
Yvonne & Carsten
Marlene & Reiner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu